7 mars 2015
12:00

Sundbyberg IK City

Referat: BBFF - Sundbyberg IK City

Första matchen på vår hemmaplan Strömvallen för året. Motståndare var Sundbybergs IK.
Matchen börjar lite trevande från vår sida där passningar går fel och vi stressar alldeles för mycket när vi får tag i bollen. Sumpan ligger på bra och ger oss heller inte tiden att få igång vårat passningspel.
första halvlek skapas det inte så många klar chansser från nåt av lagen och den slutar då såklart 0-0 också. kanske ett litet övertag till motståndarna.
Andra halvlek är vi lite bättre än första och börjar bli lite tryggare med bollen men det är Sundbyberg som gör 1-0 på ett lite turligt sätt då det en spelare får felträff på sitt skott som blir en perfekt passning och till en kille som blir helt fri och han sätter den snyggt i gaveln. Vi jobbar vidare och skapar några riktigt bra målchanser men Sumpan stretar emot bra och vi får inte in den. 0-1 alltså efter full tid och vi tänker tacka för matchen då deras ledare frågar om vi ska köra en 20 minuter till. Alla killarna var nog revanchsugna så vi körde på. Går väl inte mer än en minut av denna den tredje "perioden så gör de 2-0. Nu är det som om nåt händer med grabbarna. Vi börjar rulla bollen och kliva in i närkamperna på ett mycket bättre sätt. nästan direkt efter deras mål så reducerar vi då vi bryter dem högt och går på skott och är först på returen. Några anfall nu är rent magiska då vi flyttar bollen på en två tillslag från ena kanten till den andra och det på just ett sånt anfall som vi rullar upp motståndarna och gör 2-2. På slutet har vi ett par riktigt bra lägen som tyvärr går precis utanför.
Matchen slutar då 2-2 eller om man vill så torskar vi första med 0-1 och vinner andra med 2-1..
Vill tacka Sundbybberg för en trevlig tillställning och önskar de lycka till i serien senare i vår.

Det vi först och främst tar med oss från denna fight är de spelet som vi visar upp i de sista 20 minuterna då vi vågar hålla i bollen och spelar på få tillslag. Om vi fortsätter på det spåret och utvecklar det ännu mer så tror jag vi blir svårslagna i år.